Volledig scherm
Andy van der Meijde helpt Alexandria met het opzetten van een jeugdafdeling. © Armon Veeneman

Van der Meijde ondersteunt Alexandria bij opzetten jeugdafdeling

Veel voetbalverenigingen in Apeldoorn hebben het moeilijk om de jeugdafdeling in stand te houden. Al zijn er ook clubs zijn die helemaal geen jeugd hebben zoals AGOVV en Alexandria. Waar AGOVV al druk bezig is met het geven van instuiven om de jongste telgen weer terug te krijgen naar het sportpark, wil Alexandria de jeugdafdeling ook weer nieuw leven in blazen. Andy van der Meijde gaat daarin een belangrijke rol spelen.

Sinds er vanaf 19 januari een nieuw bestuur de scepter zwaait in Apeldoorn-Zuid, is de club hard bezig het imago op te vijzelen. Zo werden er eindelijk lichtmasten geplaatst op het eerste en enige veld, zodat het eerste elftal in de winter niet meer in de zaal hoeft te trainen. Tevens kwamen er hekwerken en boarding om het eerste veld een betere uitstraling te geven.

Al is dat allemaal niet het belangrijkste zegt voorzitter Koop Wolters. ,,Dat was pas de eerste stap. Wij denken als club ook aan de lange termijn en jeugdelftallen zijn daarin van essentieel belang. Hoewel er nog een definitief plan gemaakt moet gaan worden en we niet afhankelijk zijn van jeugd, willen wij weer reuring hebben bij Alexandria.”

Vast staat in ieder geval dat Andy van der Meijde, behalve eerste elftalspeler ook uithangbord van de club, een belangrijke rol gaat spelen in de terugkeer van jeugdelftallen bij Alexandria. Wolters: ,,Met zijn netwerk kan hij zorgen voor goede trainers. Hebben we dat voor elkaar, dan kunnen de mensen zien dat Alexandria uit de dood is opgestaan, terwijl we eerder nog op sterven na dood waren.“

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn