Inwoners van de wijk Zuidbroek in Apeldoorn worden geconfronteerd met fors hogere kosten voor het warmtenet.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van de wijk Zuidbroek in Apeldoorn worden geconfronteerd met fors hogere kosten voor het warmtenet. © Henri van der Beek

Van het gas af, maar hogere rekening: hoe bewoners van duurzame wijken nu tóch worden geraakt

Duizenden huishoudens in deze regio die hun woning via een warmtenet verwarmen, staan voor een onaangename verrassing. Hoewel zij naar hun idee het gas buiten de deur houden, komt dit alsnog het huis binnen via een hogere rekening. Vijf vragen over hoe een fossiele brandstof gebruikers van duurzame energie toch pijn doet.

8 reacties

 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Dus de ouderwetse stadsverwarming heet tegenwoordig stadsverarming, het scheelt maar 1 letter, maar in de portemonnee voel je het meer😜
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  Dus je gaat van het gas af en wat krijg je ervoor terug? Iets met gas. Hoe kun belazerd worden.
 • Martijn Reuvekamp

  1 jaar geleden
  Eteck de leverancier van warmte in Breecamp verhoogd de tarieven van € 25,51 naar € 43,16 en dan komt daar het vaste tarief van € 52,87 nog bij op..
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Ik sta op het punt om een nieuwe CV ketel aan te schaffen. Maar dat wordt dan natuurlijk wel gewoon een gasketel! Mijn huis is niet geschikt voor een warmtepomp (jaren 30 huis en vrij groot). En ik wil er warmpjes bij blijven zitten zonder dat ik met een stinkende en ongezonde houtkachel moet bijstoken. Voor de gezelligheid en behaaglijkheid heb ik dan ook nog een gashaard. Wij en onze kleinkinderen gaan niet meer meemaken dat gas schaars wordt, het is de schoonste van alle brandstoffen.
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Tja, de milieumaf is druk met haar utopische doelstellingen ,maar echt niet met de portemonnee van de burger...