Nico Niessink mag zich voortaan ridder noemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nico Niessink mag zich voortaan ridder noemen. © Kevin Hagens

Van shampooboer tot shampooridder. Apeldoorner Nico Niessink 'icoon in kappersbranche’

,,Ze noemden me altijd shampooboer. Nu mogen ze me shampooridder noemen...’’ Nico Niessink is tijdens de jaarlijkse lintjesregen een van de zes mensen in de gemeente Apeldoorn die worden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. ,,U bent een icoon in de kappersbranche’’, zegt burgemeester Ton Heerts.

 1. Dierenmishandeling wordt veel te weinig gemeld, zegt expert: ‘Wie op een kat schiet, oefent voor iets ergers’
  PREMIUM

  Dierenmis­han­de­ling wordt veel te weinig gemeld, zegt expert: ‘Wie op een kat schiet, oefent voor iets ergers’

  Een verdronken hond met de poten vastgebonden, katten die worden beschoten en een nieuwe wet die weerstand oproept: er is veel te doen om dieren. Hoe kijkt de Hoenderlose Nienke Endenburg, coördinator van het landelijk expertisecentrum dierenmishandeling, psycholoog en universitair docent mens-dier-relaties, aan tegen dierenrechten en -mishandeling? ,,Mensen zien dieren als weerloos.”
 2. Zes Apeldoorners mogen zich sinds vandaag ridder noemen
  LINTJESREGEN 2021

  Zes Apeldoor­ners mogen zich sinds vandaag ridder noemen

  De gemeente Apeldoorn heeft er zes Ridders in de Orde van Oranje-Nassau bij. Burgemeester Ton Heerts belde hen met de mededeling dat het ‘koning Willem-Alexander heeft behaagd hen te onderscheiden vanwege hun verdiensten voor de samenleving’. Ook werden 28 mensen onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Na het telefoontje van de burgemeester stond er een wethouder bij hen aan de deur met de bijbehorende versierselen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn