De winkelstraten in Apeldoorn zijn bijna leeg. Hoewel in de loop van de week een paar winkels heel voorzichtig de deuren weer openden. De omzet kelderde de afgelopen weken dramatisch en zet winkeliers aan tot overleg met verhuurders.
Volledig scherm
PREMIUM
De winkelstraten in Apeldoorn zijn bijna leeg. Hoewel in de loop van de week een paar winkels heel voorzichtig de deuren weer openden. De omzet kelderde de afgelopen weken dramatisch en zet winkeliers aan tot overleg met verhuurders. © Maarten Sprangh

Vastgoedeigenaren willen best huren voor winkeliers verlagen ‘maar niet altijd en niet iedereen evenveel’

Winkeliers die het water tot aan de lippen staat door de coronacrisis smeken pandeigenaren om huurverlaging of tenminste uitstel. Maar krijgen die lang niet altijd. Onzin, vinden vastgoedondernemers in deze regio. ,,Wij doen wat we kunnen. Naar redelijkheid en billijkheid.”

De Zwolse vastgoedondernemer Carlus Lenferink kan zich nog opwinden over de onbeschaamdheid van een grote winkelketen die doodleuk een brief bezorgt en zegt dat hij zijn huurafdracht halveert. Met de opmerking: ‘Zonder tegenbericht ga ik er vanuit dat u akkoord gaat.’ ,,Coronacrisis of niet, zoiets doe je toch niet?”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn