Volledig scherm
PREMIUM
Lijsttrekker Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD) tijdens de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen. © ANP

Veel vraagtekens in Gelderland rond grote onbekende Forum voor Democratie: ‘Het wordt lastig onderhandelen’

Forum voor Democratie knalt met zeven zetels de Gelderse Staten binnen. Althans, dat blijkt uit de exitpolls. Dat wekt bewondering bij andere partijen maar doet ook veel wenkbrauwen fronsen. Waar staan ze eigenlijk voor?

Waar Thierry Baudet met Nederland naar toe wil, dat is bij het grote publiek wel duidelijk. Stoppen met de klimaatplannen en minder immigratie. Maar wat zijn de plannen van het Forum met Gelderland? Dat is de grote vraag bij de andere partijen. De vraag kon woensdagavond op het provinciehuis in Arnhem niet worden beantwoord, want de nieuwbakken Statenleden van Forum voor Democratie (FvD) waren in geen velden of wegen te bekennen. De partij van Baudet hield een landelijke verkiezingsbijeenkomst in Zeist. Toen Dionne Stax eerste exitpoll oplas, klapten twee Arnhemse Forum-aanhangers de handen stuk, verder bleef het stil.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn