Volledig scherm
PREMIUM
Pluryn heeft een grote instelling voor jongeren in Hoenderloo. © Rob Voss

Veelbesproken jeugdzorginstelling Hoenderloo Groep dicht na fouten en financiële problemen

De in opspraak geraakte jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep -inclusief locatie Deelen- gaat dicht. Dat maakt overkoepelende zorginstelling Pluryn, die meerdere grote vestigingen heeft in de Stedendriehoek, vandaag bekend. De ruim vierhonderd medewerkers van Hoenderloo en Deelen kunnen op een andere locatie aan de slag.  

Lector Residentiele Jeugdzorg Peer van Der Helm is blij dat Hoendeloo's deuren sluiten ,,Het zit in de muren van Hoenderloo en met name Deelen.En daarmee bedoel ik dus ook het personeel. Er is decennia van alles geprobeerd daar en niet gelukt. Het is al tien, twintig, dertig jaar mis daar. Dit was niet meer op te lossen. Gesloten inrichtingen zijn niet meer van deze tijd. En hoeveel mensen ook geprobeerd hebben het systeem daar te veranderen: het lukte niet.”

 1. Pascal is na zijn 13e woestijnrally weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’
  PREMIUM
  video

  Pascal is na zijn 13e woestijn­ral­ly weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’

  Een kat heeft negen levens wordt wel gezegd, maar Pascal de Baar heeft er zoveel meer. De man uit Beekbergen deed in Saudi Arabië voor de dertiende keer mee aan de Dakar Rally. De editie van ’s werelds meest gevaarlijke woestijnrally kostte twee coureurs het leven. ,,Dakar is het leven in het kort. Met dezelfde hoogte- en dieptepunten, in de hoogste versnelling.’’
 2. Ambassadeur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

  Ambassa­deur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

  De Acht van Apeldoorn heeft komende zondag het sterkste deelnemersveld ooit. ,,We zijn erg content met de lopers die we mogen ontvangen zondag. Het zal heel spannend worden met hele snelle tijden”, aldus ambassadeur Dennis Licht. Hij is vooral trots op de deelname van kersvers Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma. ,,Vanochtend kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik ben erg blij.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn