Velden en bermen vol wilde bloemen in Apeldoorn niet door moeder natuur maar puur handwerk

videoHonderden fleurige bloemen wuiven zachtjes in de wind, een bij strijkt neer op één van de felgekleurde bladeren. Het bloemenveld aan de Korrelhoed in Zuidbroek is één van de vele velden en bermen die op dit moment vol wilde bloemen staat in Apeldoorn. En dat is niet het werk van moeder natuur, maar van Tim van Alen, die samen met drie medewerkers van de gemeente elk jaar met de hand zo'n zestig kilo aan bloemenzaad oogst en zaait.

,,Hier op dit veld hebben we vorig jaar zo'n zes kilo aan bloemenzaad met de hand ingestrooid’’, vertelt Van Alen. ,,Er staat van alles; margriet, klaproos, korenbloem, koekoeksbloem, lupine, slangenkruid. Het mengsel van verschillende soorten bloemen vermengen we met een beetje zand. Daarmee wordt het mengsel iets zwaarder, zodat niet alles wegwaait bij een beetje wind. Op dit veld is het daarna met een trekker aangereden, maar op kleinere stukken harken we zelf.’’

  1. Stoep met hoogteverschillen in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’
    PREMIUM

    Stoep met hoogtever­schil­len in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’

    Een opstapje hier, een afstapje daar, de ene met een behoorlijk hoogteverschil, de andere slechts millimeterwerk. Voetgangers moeten zich de ogen goed te kost geven op de van vele hoogteverschillen voorziene stoep, op het Stationsplein in Apeldoorn. Voor je het weet, lig je op je snuit. ,,We zijn bijna een EHBO-post”, zucht bedrijfsleider Brian van der Heide van Bakkerij Bart.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn