Veluwse boeren wapenen zich tegen vreetgrage edelherten

Boeren op de Veluwe zijn het zat. Ze worden geteisterd door edelherten die in grote groepen vanuit de bossen op weilanden neerstrijken om hun buik vol te vreten. Om vast te stellen op hoeveel schadevergoeding ze recht hebben van de provincie Gelderland, beginnen ze een pilot.

Het is deze dinsdag ongewoon druk op een grasperceel aan de Uddelermeerweg in Staverden. Acht boeren hebben de krachten gebundeld en rasteren een deel van het weiland af. Palen worden langs de rand in de grond geslagen en onderling verbonden met schrikdraad. Met een hoogte van 1,80 meter zou dit het wild ‘buiten’ moeten houden. Het is echter slechts de helft van het ruim 7 hectare grote perceel dat op deze manier wordt beveiligd. Op de andere helft houden de edelherten vrij spel.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn