Veluwse drinkplaatsen gevuld met water

VideoDrinkwaterplekken voor dieren in het Veluws Massief worden vol met water gezet. Wild Beheer Eenheid Veluwe Noord West, lokale brandweer en ondernemers zijn daar vandaag de hele dag mee bezig.

Door de aanhoudende droogte hebben dieren het zwaar op de Veluwe waar bijna geen drinkwater meer te vinden is. ,,Daarom brengen we water naar vaste drinkplaatsen'', zegt Evert Schuur, bestuurslid van de wildbeheereenheid. Het gaat om drinkplekken en zoelen, plekken waar wilde zwijnen om hygiënische redenen in rollen en verkoeling zoeken. ,,Plekken met een ondergrond van leem, vastgedrukte grond. We brengen alleen water naar plekken waar het zin heeft. Waar water kan blijven staan. Want water verspillen, dat is absoluut niet de bedoeling.''

  1. Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukkige combi: 'We halen 'm weg’
    PREMIUM
    video

    Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukki­ge combi: 'We halen 'm weg’

    Een jagershut op nog geen 250 meter afstand van ecoduct Kootwijkerzand over de A1, wekt wrevel bij de Faunabescherming. Op de plek waar herten, zwijnen en ander wild een weg door het bos zoeken naar de veilige oversteek over de A1, doemt op een heuveltje een jagershut op. ,,Ontzettend gemeen’’, vindt Harry Voss van de Faunabescherming. Volgens Staatsbosbeheer is de jagershut nooit gebruikt. Om misverstanden te voorkomen gaat Staatsbosbeheer de hut nu wel weghalen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn