Volledig scherm
De A1 bij Posterenk. © eric brinkhorst

Verbreding A1 tussen Apeldoorn en Azelo drie jaar eerder klaar dan gepland

De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo is drie jaar eerder klaar dan gepland. Dat maakt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vandaag bekend bij de start van de werkzaamheden tussen Twello en Deventer en tussen Deventer-Oost en Rijssen.

,,We gaan al in 2020 aan de slag met deze weg, in plaats van in 2024 zoals was gepland. Dat betekent veel sneller, veel betere doorstroming op de A1’’, zegt Van Nieuwenhuizen. Om dit mogelijk te maken, haalt het ministerie een budget van 60 miljoen naar voren.

Plannen

De weg tussen Deventer en Deventer-Oost en tussen Rijssen en knooppunt Azelo worden in de planning naar voren gehaald en al in 2020 en 2021 uitgevoerd. Het deel tussen Deventer-Oost en Rijssen moet in 2020 klaar zijn. Bouwbedrijf Heijmans gaat de werkzaamheden voor al deze trajecten uitvoeren. Daarnaast wordt het gedeelte tussen Apeldoorn en Twello uitgevoerd tussen 2021 en 2025. 

Overlast

Of dit betekent dat de overlast de komende jaren juist groter wordt, kon een woordvoerder van Van Nieuwenhuizen woensdagochtend niet zeggen. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn