Volledig scherm
© Erna Lammers

Verdachte Apeldoornse crimineel opnieuw in de cel

APELDOORN - Gerard van H. is vrijdag opnieuw aangehouden door justitie. Hij hoorde donderdag zeven jaar cel tegen zich eisen vanwege onder meer mensenhandel, afpersing en het runnen van een criminele organisatie. Inmiddels worden Van H. en zijn zoon Ronnie ook verdacht van afpersing en bedreiging van volkszanger Frank van Etten. Ronnie van H. wordt eerdaags ook aangehouden.

Vader en zoon (51 en 25) zouden een illegaal bordeel in Apeldoorn hebben gerund en lieten de prostituees klanten chanteren. Gerard en Ronnie van H. zouden aan het hoofd staan van een criminele organisatie, met als oogmerk het plegen van misdrijven, waaronder oplichting, bedreiging, afpersing, seksuele uitbuiting en witwassen.

De twee mochten hun proces in vrijheid afwachten, zolang ze geen andere strafbare feiten zouden plegen. Nu beide worden verdacht van betrokkenheid bij afpersing en bedreiging van Frank van Etten, is die voorwaarde geschonden. Daarom is vrijdag Gerard van H. opgepakt en wordt ook zoon Ronnie snel gearresteerd. Inmiddels onderzoekt justitie ook of de twee betrokken zijn bij de brandstichting van twee auto's van Van Etten.

  1. Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien
    PREMIUM
    VIDEO

    Apeldoorn­se tienkamper Eelco Sintnico­laas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien

    De Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas (33) vertoeft tijdens de coronacrisis in Zweden, vlakbij Stockholm. Daar woont hij samen met zijn vriendin, de Zweedse atlete Elin Westerlund, en bereidde hij zich de laatste maanden voor op wedstrijden en uiteindelijk hopelijk voor plaatsing voor de uitgestelde Olympische Spelen. ,,Het vuur brandt nog, ik wil graag wat laten zien.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn