Miny van der Zande, vertrekkend voorzitter van Vereniging Oud Apeldoorn (VOA), voor het theehuis van Berg en Bos dat mede dankzij de inzet van VOA gespaard bleef.
Volledig scherm
Miny van der Zande, vertrekkend voorzitter van Vereniging Oud Apeldoorn (VOA), voor het theehuis van Berg en Bos dat mede dankzij de inzet van VOA gespaard bleef. © Kevin Hagens

Vereniging Oud Apeldoorn krijgt nieuwe naam maar houdt zelfde afkorting

Vereniging Oud Apeldoorn krijgt na ruim 25 jaar een nieuwe naam en gaat als Vereniging Ons Apeldoorn verder. De afkorting VOA blijft zo overeind staan. De reden om van naam te veranderen is dat de woorden Oud Apeldoorn geregeld ‘verkeerde associaties’ oproepen en dat dit jonge mensen ervan ‘kan weerhouden om lid te worden’.

  1. Kijk hier hoeveel corona-besmettingen er nu zijn in jouw gemeente

    Kijk hier hoeveel corona-besmettin­gen er nu zijn in jouw gemeente

    Daar waar andere delen van het land steeds feller kleuren als het gaat om brandhaarden waar het coronavirus heerst, lijkt de situatie in IJsselland en Gelderland rustiger te worden. In vergelijking met het vorige meetmoment (28 juli) is er vandaag in dit deel van het land merendeels sprake van een enkele patiënt per gemeente. Alleen Apeldoorn (13), Zutphen (8), Deventer (5), Oldebroek (5), Zwolle (4) en Brummen (4) steken daarbij af.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn