Volledig scherm
In een flat aan de Eburonenstraat in Apeldoorn brak maandagochtend brand uit. © Hanne Koops

Vergeten pannetje op het vuur oorzaak van brand in Apeldoornse flat

De brand die gisteren woedde in een flat aan de Eburonenstraat in Apeldoorn, waarbij een man zwaargewond raakte, is veroorzaakt door een pan op het vuur. Dat concludeert het team Brandonderzoek van de veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland (VNOG).

,,De brand is ontstaan door een pannetje op het vuur. Strak naast het fornuis stond een koelkast, het plastic van de koelkast heeft ervoor gezorgd dat er veel zwarte rook vrijkwam,’’ vertelt Robert Spijkerman van de VNOG. ,,De man lag op het moment dat er brand uitbrak te slapen, maar hij is gelukkig ergens van wakker geworden. Omstanders hebben alarm geslagen bij de hulpdiensten. Hij heeft echt ontzettend veel geluk gehad.’’ 

De politieagenten en brandweermannen die gisteren als eerste ter plekke kwamen, zagen het slachtoffer binnen liggen en hebben een ruit ingetikt om de man zo snel mogelijk naar buiten te krijgen. Hij heeft veel rook ingeademd en is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het nu met het slachtoffer gaat, is niet bekend. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn