Een bewoonster van Riwis woonzorglocatie de Beekwal in Eerbeek. Ze prijkt op het voorblad van het programma Langer Zelfstandig 2022-2025 in de regio Apeldoorn-Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bewoonster van Riwis woonzorglocatie de Beekwal in Eerbeek. Ze prijkt op het voorblad van het programma Langer Zelfstandig 2022-2025 in de regio Apeldoorn-Zutphen. © Riwis Zorg & Welzijn

Vergrijzing noopt tot samenwerking om oudere langer zelfstandig thuis te laten wonen

De tendens kennen we al jaren. Ouderen zolang mogelijk thuis laten wonen. Om hieraan in de regio Apeldoorn en Zutphen nog meer structuur te geven slaan tal van zorgorganisaties de handen ineen. ,,Omdat het belangrijk is dat ouderen zelf de regie voeren over hun leven”, stellen Joost Harkink, bestuurder Riwis Zorg & Welzijn en Bert Blaauw, bestuurder KleinGeluk.

  1. Voormalig Zutphense wethouder wordt directeur van gemeente Brummen: ‘Loop nooit weg voor moeilijke opgaven’
    PREMIUM
    1

    Voormalig Zutphense wethouder wordt directeur van gemeente Brummen: ‘Loop nooit weg voor moeilijke opgaven’

    In 2021 leek het alsof hij de deuren van het gemeentehuis definitief achter zich dichtsloeg, maar over twee maanden wandelt hij er toch weer vrolijk binnen. Harry Matser (61), voormalig wethouder in Zutphen, keert terug in de ambtenarij. Weliswaar in een andere rol én plek: vanaf april start hij als gemeentesecretaris, de hoogste ambtenaar in het gemeentehuis, in Brummen. ,,Ik ben niet iemand die heel principieel is.”