De laatste puntjes worden momenteel op de i gezet bij de inrichting van het herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bosch ter nagedachtenis aan de Jodendeportatie. Het bord wordt nog aan de hekken bevestigd. Links Frederieke Jeletich-Visser, rechts Peggy Osinga, beiden door Coda Museum ingehuurd voor de inrichting van het Herinneringscentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
De laatste puntjes worden momenteel op de i gezet bij de inrichting van het herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bosch ter nagedachtenis aan de Jodendeportatie. Het bord wordt nog aan de hekken bevestigd. Links Frederieke Jeletich-Visser, rechts Peggy Osinga, beiden door Coda Museum ingehuurd voor de inrichting van het Herinneringscentrum. © Rob Voss

Verhalen uit Het Apeldoornsche Bosch grijpen je bij de strot

Het zijn stuk voor stuk aangrijpende persoonlijke verhalen, te lezen in het zondag te openen Herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bosch.  Van Apeldoorner Sal van Son, die  in januari 1943 aarzelde te vluchten van het terrein van de joods-psychiatrische instelling, tot Mischa Hillesum, de pianovirtuoos  uit Deventer, die er werd behandeld voor schizofrenie met elektroshocks.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

  1. Wilders en Rutte botsen om avondklok

    Wilders en Rutte botsen om avondklok

  2. Hoe boze demonstranten door Google in de tuin van Jacques in Dronten terecht komen
    Play

    Hoe boze demonstran­ten door Google in de tuin van Jacques in Dronten terecht komen

Apeldoorn