Volledig scherm
Het verkeer op de A50 van Apeldoorn naar Arnhem liep volledig vast, rond 08.00 uur was er een vertraging van twee en half uur. © Luciano de Graaf

Verkeer weer op gang na monsterfile rond Apeldoorn en Deventer door ‘eigenwijze aanhanger’

updateEen op drift geraakte aanhanger heeft donderdagochtend tot enorme files en vertragingen geleid op delen van de A1 en de A50. Om kwart over acht  stonden volgens de ANWB op de snelwegen rond Apeldoorn en Deventer files met een totale lengte van 37 kilometer.

Het fileleed voor automobilisten begon rond half acht op de A50, door wat Rijkswaterstaat ‘een aanhanger met een eigen leven’ noemde. De weg werd afgesloten tussen Beekbergen en Hoenderloo, verkeer werd via de vluchtstrook geleid.

 Rond acht uur was daar de vertraging voor het verkeer al opgelopen tot meer dan twee en half uur.

A1

Op een gegeven moment liep daardoor ook het verkeer op de A1 van Hengelo naar Apeldoorn vast, ook daar moest het verkeer via de vluchtstrook worden geleid.

De oorzaak van de losgeslagen aanhanger is nog niet bekend, er zijn geen gewonden gevallen. Bergers waren om kwart over acht bezig om het voertuig van de weg te halen. Op snelwegen rond Apeldoorn en Deventer stonden op dat moment files met een totale lengte van 37 kilometer.

Rond negen uur kwam het verkeer weer langzaam op gang, om half tien was het fileleed op de A1 en de A50 nagenoeg voorbij.

Volledig scherm
Het snelwegverkeer rond Apeldoorn en Deventer liep donderdagmorgen muurvast. © Screenshot ANWB
Volledig scherm
De situatie op de A50 bij Hoenderloo op camerabeeld van Rijkswaterstaat. © Rijkswaterstaat

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn