De nieuwe maximumsnelheid van 60 kilometer per uur langs Kanaal-Zuid bij Apeldoorn werkt goed, volgens aanwonende Rijk Gerritsen. Hij constateert dat er minder hard wordt gereden.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe maximumsnelheid van 60 kilometer per uur langs Kanaal-Zuid bij Apeldoorn werkt goed, volgens aanwonende Rijk Gerritsen. Hij constateert dat er minder hard wordt gereden. © Maarten Sprangh

Verlaging maximumsnelheid ‘dodenweg’ bij Apeldoorn werkt: ‘Vanaf dag één wordt er minder hard gereden’

Automobilisten wennen snel aan de nieuwe maximumsnelheid op Kanaal Zuid/Apeldoornseweg.  Volgens aanwonende Rijk Gerritsen wordt er beduidend rustiger gereden nu sinds pakweg een maand nog maar 60 kilometer per uur over de weg op Apeldoorns grondgebied mag worden gereden, in plaats van 80 kilometer per uur.  ,,Vanaf de eerste dag zien we al het verschil.”

2 reacties

  • Luuk Somers

    1 jaar geleden
    Sluipverkeer is mogelijk lastiger zichtbaar voor de direct omwonenden (zonder het probleem te willen bagataliseren). Dat merken de omwonenden van de meer gebruikte routes een stuk sterker. Vooral nogal wat vrachtverkeer beweegt zich over het lokale Loense verkeersstelsel.
  • WG Jansen

    1 jaar geleden
    Het is nu nog relatief rustig met verkeer omdat er vakantie is en meer mensen thuis werken.. Een reëler beeld zal worden geschetst als de normalere situatie terugkeert en de dagen korter en natter worden. Vwb de inhaalacties, dat is dus het gevolg van de huidige maatregel. Dat maakt het juist weer onveiliger. Ik ben geen voorstander van de huidige situatie. Mensen moeten bezig zijn met autorijden en hun aandacht niet bij andere zaken hebben.