Reina Geerenstein, bewoonster van het Schilderskwartier, zegt in gesprek met Krista Brouwer (rechts) dat ze niet te spreken is over de verloederde tuinen in haar buurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Reina Geerenstein, bewoonster van het Schilderskwartier, zegt in gesprek met Krista Brouwer (rechts) dat ze niet te spreken is over de verloederde tuinen in haar buurt. © Kevin Hagens

Verloederde tuinen in Apeldoorn zijn doorn in het oog van woningcorporaties: ‘Ziet er niet uit’

Groeiend onkruid, afval voor de deur en dode plantjes in het gras; verloederde tuinen in het Schilderskwartier in Apeldoorn zijn een doorn in het oog van woningcorporaties. Met bewoners willen ze het onfraaie aanzicht wegnemen. ,,Het ziet er niet uit”, vindt Reina Geerenstein.

8 reacties

 • N Dekker

  1 jaar geleden
  JM Schinkel. Mag toch hopen dat de gemeente of woningbouw dit niet gaat betalen?! Zo beloon je slecht gedrag! Niets aan je tuin doen. Komen ze langs: wij gaan het wel (gratis) voor u doen. Kosten zijn al hoog genoeg voor iedereen. Gaan ze straks ook nog de gasrekening betalen?
 • JM Asselt

  1 jaar geleden
  Ja, ook bij koopwoningen gebeurd dat. Mensen hebben er geen zin aan het netjes te maken. Zitten liever voor de buis. Alles in de tegels, lijkt makkelijk maar dat heeft ook onderhoud nodig.
 • j willems

  1 jaar geleden
  Waarom komt dit vaak voor bij huurwoningen? Zou het zijn : het is geen eigendom dus bekijk het maar. Ik moet de eerste koopwoning nog tegen komen waar het een zooitje om de deur is.
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  Dit lijkt meer op openbaar groen dan op een tuin.
 • JM SCHINKEL

  1 jaar geleden
  E. van Dieren , Waarom moet het de gemeenschap ( dus ook hen die hun tuin wel netjes hebben ] weer wat kosten ? Waarom betalen voor mensen die de boel verwaarlozen ? Een boete voor verwaarlozing lijkt me beter. Kennelijk moeten ze nog iets leren . Ik zou mij iedere keer bij thuiskomst ergeren aan mijn verloederde tuin . Het hoeft niks te kosten . Wat leuke stekjes van van vaste planten van buren , familie of bekenden en je maakt een hele mooie tuin .