Volledig scherm
De receptie van de Hoenderloo Groep. © Kevin Hagens

Vermeende loverboypraktijken bij Hoenderloo Groep: PvdA ziet patroon

De PvdA in de Tweede Kamer ziet 'een patroon' in loverboypraktijken rond jeugdinstellingen. Dat zegt Tweede Kamerlid Attje Kuiken in een reactie op een artikel in De Stentor van zaterdag over de vervolging van een voormalig groepsleider van de Hoenderloogroep in Apeldoorn. 

Kacem B. moet maandag voor de rechter komen op verdenking van mensenhandel en het uitbuiten van een destijds minderjarige cliënte die hij in 2014 via zijn werk als groepsleider in de Hoenderloo Groep zou hebben leren kennen. Zij was toen opgenomen in deze jeugdinstelling bij Apeldoorn. B. zou haar de prostitutie in hebben gedreven. 

Geschrokken

PvdA-Kamerlid Attje Kuiken zegt hiervan ‘geschrokken' te zijn. en gaat Kamervragen stellen over de omstandigheden die hebben geleid tot de vervolging van Kacem B., voormalig groepsleider bij jeugdinstelling de Hoenderloo Groep.
 

Sinds De Gelderlander recent vele soortgelijke problemen onthulde bij jeugdinstelling de Heldringstichting in het Gelderse Zetten, volgt zij de ontwikkelingen rondom jeugdinstellingen voor kwetsbare jongeren scherp.

Patroon

,,Er lijkt nu toch een patroon te ontstaan,’’ zegt Kuiken. ,,Je hebt al de problemen in Zetten. De instelling Lievenhove in Oosterhout (Brabant, red.) kan de veiligheid niet garanderen en sluit de deuren. En nu lijkt het er in dit geval op dat een meisje slachtoffer is geworden van eigen personeel. Dat is onvoorstelbaar.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn