Volledig scherm
Achtervolging op A50 © Pim Velthuizen

Vermist Duits meisje (14) in gestolen auto bij achtervolging Beekbergen

VideoIn de gestolen auto die de politie donderdagavond heeft achtervolgd, zou een vermist minderjarig meisje zitten. De achtervolging werd op de A1 ingezet en eindigde in een bosgebied in Beekbergen. Twee Duitse mannen van 25, een 18-jarige Duitser en een 14-jarig Duits meisje zijn aangehouden. 

Donderdagavond rond 19.45 uur kreeg de politie de melding dat de auto door een kentekenscanner (een ANPR-scanner) was gesignaleerd. De auto bleek gestolen te zijn in Duitsland. Ook kwam er informatie binnen dat er mogelijk een vermist, minderjarig Duits meisje in de auto zou kunnen zitten. Het meisje was onlangs als vermist opgegeven door de Duitse instelling waar ze woont. 

Achtervolging

De politie zette op de A1, richting Deventer, de achtervolging in. De bestuurder negeerde het stopteken en trapte het gaspedaal extra in. Via de A50 reed de bestuurder naar de bebouwde kom van Apeldoorn. 

Op de Laan van Malkenschoten moest de bestuurder uitwijken voor een politieauto die de weg blokkeerde. Al spookrijdend reden de Duitsers de Kayersdijk op. De achtervolging ging verder via de Hansengraaf en Lieren, richting Beekbergen. 

Zandvlakte

De politie heeft de auto tijdens de achtervolging nog licht aangetikt, hopend dat de auto hierdoor zou stoppen. Dit had echter geen effect. Via de Loenenseweg scheurde de bestuurder uiteindelijk naar de Wipselbergweg. Het bospad wat de Duitser insloeg kwam uit op een zandvlakte, waardoor de auto uiteindelijk tot stilstand kwam. 

De inzittenden wilden te voet verder vluchten, maar dit wist de politie te voorkomen door waarschuwingsschoten te lossen. Het viertal werd aangehouden. 

Onderzoek

De vier inzittenden zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het 14-jarige meisje wordt teruggebracht naar de instelling waar zij woont, de Duitse politie neemt het onderzoek over. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn