Volledig scherm
De boom is een stille getuige van het ongeval in Uddel waarbij een 26-jarige man uit die plaats om het leven kwam. © Kevin Hagens

Veroorzaker (17) dodelijk ongeluk in Uddel had geen rijbewijs

VIDEOHet ongeluk waarbij afgelopen vrijdag een 26-jarige bijrijder uit Uddel om het leven kwam, heeft een nóg dramatischer karakter gekregen. De 17-jarige bestuurder van de auto die tegen een boom botste, had volgens de politie geen rijbewijs.

Het onderzoek naar de toedracht van het fatale ongeluk is nog in volle gang. ,,We hebben wel vermoedens, maar die willen we eerst staven", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. ,,Zo is er bloed afgenomen bij de bestuurder, maar daar hebben we nog geen uitsluitsel over. Omdat het een eenzijdig ongeval was waarbij geen getuigen waren, zal hij ons meer moeten vertellen.”

Operaties

Doordat hij zonder rijbewijs achter het stuur zat, is de zeventienjarige behalve slachtoffer volgens Westerhoff ook verdachte. ,,Er heeft nog geen aanhouding plaatsgevonden en hij heeft ook nog geen verklaring afgelegd. Daarvoor zal de bestuurder eerst moeten herstellen. Hij is buitenlevensgevaar, maar heeft wel diverse operaties achter de rug.”

Het ongeluk gebeurde vrijdagavond rond 21.50 uur. In een wat flauwe bocht op het Uddelerveen raakte de 17-jarige de macht over het stuur kwijt. De auto kwam kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De 26-jarige bijrijder overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van die klap.

Verslagen

Dat maakte de verslagenheid in het toch al in rouw gedompelde Uddel nog groter. Drie dagen eerder kwam er immers ook al een jonge dorpsgenoot bij een auto-ongeluk om het leven.

Vorige week dinsdag overleed een 19-jarige inwoner van het nog geen 3300 zielen tellende dorp aan de gevolgen van een frontale botsing op de provinciale weg richting Harderwijk (N302). De politie gaf vanmiddag aan dat het onderzoek naar de toedracht van dat ongeluk ook nog in volle gang is. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn