Basisschool De Zonnehoek in het Apeldoornse wijkcentrum Het Kristal.
Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool De Zonnehoek in het Apeldoornse wijkcentrum Het Kristal. © Arnoud Heins

Verslagenheid groot op Apeldoornse school na gezinsdrama waarbij leerling (11) omkwam: ‘Met geen pen te beschrijven’

Op De Zonnehoek is met grote verslagenheid gereageerd op het Apeldoornse gezinsdrama waarbij eind vorige week een jongen van elf om het leven kwam. Hij zat sinds begin 2019 op de in wijkcentrum Het Kristal gevestigde school voor speciaal onderwijs.  

3 reacties

 • Mar SIJTSEMA

  6 dagen geleden
  Walgelijk om te lezen dat 2 volwassen mensen hier in een reactie strijden over wat goed is en wat niet . Zowel voor de moeder die geen uitweg meer zag verdiend ondanks dat we niet weten hoe wat en waarom ons respect . Jammer dat deze beide levens zo triest moesten eindigen .
 • Remco Snijders

  6 dagen geleden
  Siebelt Ik vind je reactie naast bijzonder ook vooral niet steunend. Met een dergelijke reactie wil je volgens mij vooral de aandacht op u zelf richten. In deze is dit drama altijd breeder dan alleen het gezin. De betrokken: vriendje, de juf of meester en een ieder die het kind kende of zelf kinderen heeft heeft hier een gevoel en gedachte bij en het is goed dat daar aandacht voor is. Zonde dat u uw spreekrecht gebruikt op deze manier. Zonde dat u vind dat dat wel bijdraagt aan het verdriet.
 • S. Siebelt

  6 dagen geleden
  Erik Wijtsma; er waren er ZELFS collega's bij die eigenlijk hun vrije dag hadden. Eh... het gaat hier om een mensenleven van iemand die te jong gestorven is...? Natuurlijk zijn die collega's erbij! ... Even verder; wat dat betreft verdient ons team wel een pluim. Omdat je ouders van betrokken kinderen hebt geïnformeerd? Echt? Wat je gewoon als mens zou doen, maar dat verdient een pluim? Sorry, snap dit even niet meer. Alle aandacht naar het slachtoffer, ouders, betrokkenen. Niet naar de school.
 1. Dierenmishandeling wordt veel te weinig gemeld, zegt expert: ‘Wie op een kat schiet, oefent voor iets ergers’
  PREMIUM

  Dierenmis­han­de­ling wordt veel te weinig gemeld, zegt expert: ‘Wie op een kat schiet, oefent voor iets ergers’

  Een verdronken hond met de poten vastgebonden, katten die worden beschoten en een nieuwe wet die weerstand oproept: er is veel te doen om dieren. Hoe kijkt de Hoenderlose Nienke Endenburg, coördinator van het landelijk expertisecentrum dierenmishandeling, psycholoog en universitair docent mens-dier-relaties, aan tegen dierenrechten en -mishandeling? ,,Mensen zien dieren als weerloos.”
 2. Para landt bij eerste solosprong op hek in Teuge: campinggasten verlenen eerste hulp
  PREMIUM
  video

  Para landt bij eerste solosprong op hek in Teuge: campinggas­ten verlenen eerste hulp

  De dropzone van Paracentrum Teuge is schier eindeloos. Parachutisten kun ver uit de richting landen en toch geen probleem hebben. Toch ging het vrijdagochtend mis. Op zijn eerste solo-sprong belandde een parachutist keihard tegen het hek van minicamping ’t Oegenbos in Teuge. Normaal de plek om de gehele dag te genieten van het vliegspektakel voor de neus. Nu verleenden campinggasten eerste hulp.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn