Volledig scherm
PREMIUM
Op het terrein van GGNet komt een azc in Apeldoorn. © Maarten Sprangh

Vertraging maakt nieuwbouw voor azc in Apeldoorn overbodig

Het nieuwe asielzoekerscentrum in Apeldoorn kan van start zonder daarvoor nieuwe gebouwen neer te zetten op het huidige terrein van GGNet. Dat bleek gisteravond tijdens de politieke markt, waar de gemeenteraad in gesprek ging met onder meer omwonenden van de locatie. Dat nieuwbouw niet langer nodig is, is te danken aan de vertraging die is veroorzaakt door juridische procedures.

Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers hoopte het azc medio volgend jaar in gebruik te kunnen nemen. Vorige maand nog diende echter een bezwaarprocedure bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan dat nieuwbouw aan de Deventerstraat mogelijk maakt en uitspraak moet nog volgen. Daardoor is de openingsdatum nu verschoven naar het eerste kwartaal van 2021. Dat is weliswaar een tegenvaller voor het COA, legde wethouder Wim Willems de gemeenteraad uit, maar er kleeft ook een groot voordeel aan. 

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn