Op de plek in Wenum-Wiesel waar straks een zonnepark moet komen, wordt een bos aangeplant. Op die manier wordt onder meer reflectie richting tegenoverliggende huizen tegengegaan. Dat zegt projectleider Marcel van Betuw van Waterschap Vallei en Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek in Wenum-Wiesel waar straks een zonnepark moet komen, wordt een bos aangeplant. Op die manier wordt onder meer reflectie richting tegenoverliggende huizen tegengegaan. Dat zegt projectleider Marcel van Betuw van Waterschap Vallei en Veluwe. © Maarten Sprangh

Vertraging voor zonnepark in Wenum-Wiesel, maar dit moet het probleem oplossen

De komst van een zonnepark in Wenum-Wiesel heeft vertraging opgelopen. De reden: de vondst van een dassenburcht, een beschermde diersoort. De gemeente kwam met een alternatief natuurplan, maar dat bracht een ander probleem aan het licht: de waterkwaliteit van de tegenoverliggende Grift is al twee jaar te laag. Daarom wordt ook die beek nu aangepakt. 

1 reactie

  • Geerlings

    1 jaar geleden
    Leuk hoor al die aandacht voor de Grift; normaliter mag er van de gemeente niets, kan er niets, wil men niets etc. En vooral ook jammer omdat niemand hier zit te wachten op die zonnepanelen. Kennelijk is 'de gemeente' niet voor belangen van bewoners, maar voor alleen hun eigen agenda/ambities. Bedankt hè, top !