Volledig scherm
De tankwagen kwam tot stilstand tegen de gevel van de woning. Foto: Pim Velthuizen

Video | Brandweerwagen kantelt en schampt woning in Apeldoorn

APELDOORN - Onderweg naar een brandmelding in Teuge is een brandweerwagen in de Vosselmanstraat in Apeldoorn van de weg gevlogen.

De wagen kwam op z'n kant tot stilstand. Daarbij zijn twee inzittenden gewond geraakt. Zij werden door ambulancepersoneel aan hun verwondingen geholpen en zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. ,,De wagen met 16.000 liter bluswater was onderweg naar een brand in een autoshowroom in Teuge, Waarom de wagen daar uit de bocht is gevlogen is nog onbekend. De politie en arbeidsinspectie doen daar onderzoek naar'', laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland weten. Volgens hem is de bewoonster van de woning met de schrik vrijgekomen en is de schade aan het pand minimaal.

Het wrak van de tankwagen is inmiddels weggesleept, het wegdek gereinigd en de weg is om tien over acht 's avonds weer vrijgegeven voor verkeer.

Volledig scherm
De bergingswerkzaamheden voor de brandweerwagen. Foto: Hemmy van Reenen
Volledig scherm
De brandweerwagen kwam kwam tot stilstand tegen de gevel. Foto: Pim Velthuizen
Onderweg naar een brandmelding in Teuge is een brandweerwagen in de Vosselmanstraat in Apeldoorn van de weg gevlogen. Lees het hele verhaal op www.destentor.nl/1.6818830

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn