Volledig scherm
Beeld van de Pythagorasstraat kort na de overval in juni. Foto Pim Velthuizen

Video | Brute woningoverval in Apeldoorn in Opsporing Verzocht

APELDOORN - Vier maanden na een gewelddadige woningoverval in Apeldoorn besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht hier alsnog aandacht aan. Waarschijnlijk komt de overval in de uitzending van 8 november aan de orde. Vanmiddag zijn er opnames in de buurt gemaakt voor die uitzending.

De overval, vluchtpoging van de daders en aanhouding van twee verdachten zijn vanmiddag nagespeeld door acteurs.

Aanbellen
De overval is gepleegd op 15 juni. Een man, vrouw en kind zijn thuis in de flat aan de Pythagorasstraat als er rond 18.30 uur wordt aangebeld. Twee in het zwarte geklede mannen overrompelen de bewoners. Het kind wordt in een slaapkamer gezet. De man krijgt klappen van de overvallers en wordt met een mes gestoken.

De overvallers pakken hun buit en vluchten. In hun zwarte pakken en met bedekte gezichten rennen ze over de galerij, voor andere woningen langs. Bewoners zien hen dan ook. Ze klimmen over de reling van de galerij en vervolgen hun weg.

Vluchtroute
Onduidelijk wat precies de vluchtroute is geweest van de overvallers. Feit is wel dat op de Aristotelesstraat twee mannen worden gezien die voldoen aan het signalement dat er van de overvallers is. Alleen dragen zij op dat moment andere kleding en rijden zij samen op een fiets. Wel hebben zij eenzelfde tas bij zich als de overvallers hadden. Agenten houden de twee op de fiets staande en als blijkt dat er in de tas spullen zitten afkomstig uit de woning die kort daarvoor is overvallen, worden deze twee mannen gearresteerd. Maar zij hebben geen zwarte kleding bij zich en ook geen messen. Deze twee verdachten zitten sindsdien - dus al vier maanden - vast.

Tips
De politie hoopt via Opsporing Verzocht vooral tips te krijgen over de vluchtroute van de overvallers en of de zwarte kleding en messen misschien ergens zijn gedumpt. Ook hoopt de politie op antwoord op de vraag of misschien nog meer mensen betrokken zijn geweest bij deze overval.

App gebruikers kunnen hier de video bekijken.

15 juni werd een woning in Apeldoorn overvallen. Een man, vrouw en kind waren het slachtoffer. De man is met een mes gestoken. De zaak komt in Opsporing Verzocht.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn