Volledig scherm
Veel automobilisten moesten dinsdagmorgen voor het eerst dit najaar hun voorruit krabben. Foto: Ginopress

Video | Dichte mist en vorst hinderen verkeer in Oost-Nederland

APELDOORN / DEVENTER / ZWOLLE - Het verkeer, zowel auto’s als fietsers, moet tijdens de ochtendspits rekening houden met plaatselijk dichte mist, vorst en lokaal mogelijk ook gladheid. De meeste doorgaande wegen zijn gestrooid, maar daar waar niet gestrooid is kan het glad zijn, aldus Weerplaza.

Om 7 uur vanochtend vroor het in een groot deel van het land, met uitzondering van het zuidoosten, de noordkust en het westen van Zeeland. De wegen zijn met name in een brede strook van Groningen en Drenthe, via het oosten en midden tot in Noord-Holland en Zuid-Holland onder het vriespunt. In deze regio’s kan het dus plaatselijk glad zijn. Het koudst was het afgelopen nacht in Groningen. Daar daalde het kwik tot -4,4 graden, maar ook in Flevoland en Zuid-Holland kwam de temperatuur onder de -4 graden uit. Op 10 cm hoogte werd het op vliegveld Groningen zelfs -6,5 graden.

Het verkeer moet niet alleen alert zijn op gladheid, maar ook op dichte mist. In het zuidwesten, midden en noordoosten komen lokaal dichte mistbanken voor. Soms is het zicht minder dan 100m. Weerplaza verwacht dat in de loop van de ochtend de mist en gladheid verdwijnen.

Volledig scherm
Mistflarden bij Kampereiland. Foto: Gerald Meijer
Mist, nevel en opkomende zon leveren mooie beelden op, maar bij vorst kan de opvriezende mist ook gladheid veroorzaken. Oppassen dus....

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn