Volledig scherm
© Foto: Pim Velthuizen

Video | Flinke brand in oude slagerij in Apeldoorn

APELDOORN - De brandweer is maandagavond rond 19.45 uur uitgerukt naar een woningbrand aan de Griftstraat in Apeldoorn. Het gaat om een grote binnenbrand op de begane grond in de voormalige slagerij. Eigenaar Bram Koldenhof woont zelf in de bovenwoning en verhuurd de oude slagerij, wat tegenwoordig een benedenwoning is.

Er heeft een flinke brand gewoed binnen in de woning. Er zijn twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Rond 20.30 uur is het sein brand meester gegeven en pakt de brandweer in om te vertrekken.

Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Bij de brand is veel rook vrijgekomen, maar er zijn geen gewonden gevallen.

Het pand, waarnaast tegenwoordig een Turkse supermarkt is gevestigd, verhuurde hij eerst aan een andere slager. Toen die de ruimte uiteindelijk als te klein beoordeelde en weer verliet, besloot Koldenhof om er woonruimte van te maken. Huurpenningen als pensioenvoorziening. Zijn huurder was niet thuis toen de brand uitbrak, heeft de oud-slager vastgesteld. Die is de dans in ieder geval ontsprongen. Hij zal niet blij zijn als hij weer thuis komt en ziet dat alles zwartgeblakerd is, zegt de pandeigenaar.

De brandweer is maandagavond rond 19.30 uur uitgerukt naar een woningbrand aan de Griftstraat in Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn