Volledig scherm
De werkzaamheden aan de A1. Foto: Wilbert Bijzitter

Video | Hoeveel verkeersmiljarden komen naar het oosten?

APELDOORN - Het 'wensenlijstje van het oosten' telt zeven verkeersknelpunten die met spoed aangepakt moeten worden. Daarvoor is bijna één miljard euro nodig, zo becijferde de Stentor afgelopen april. De provincies Overijssel en Gelderland bezwoeren toen 'alles op alles' te zetten om samen met het het regionale bedrijfsleven zoveel mogelijk geld uit de Haagse ruif met verkeersmiljarden los te peuteren. Die miljarden worden maandag in de Tweede Kamer verdeeld.

Hoe staat het met 'onze' speerpunten? Voor welk verkeersknelpunt halen we de benodigde miljoenen binnen? En welke projecten belanden voorlopig in de ijskast? Hier onder het wensenlijstje van deze regio:

1) N36 - kruispunt Beerze bij Hardenberg 2) N35 - kruispunt Bos bij Raalte 3) A1 - Apeldoorn/Hoevelaken 4) Spoorlijn Olst-Deventer 5) N50 bij Kampen 6) A28 - Zwolle/Hoevelaken 7) Spoorlijn Zwolle-Enschede Het kan zijn dat de video niet goed toont in de app of op een tablet. Klik dan hier.

De verkeersknelpunten van het oosten worden maandag door de landelijke politiek. Hoeveel kan er opgelost worden? Op de video beelden van de werkzaamheden die nu al aan de gang zijn bij de aansluiting van de A1 met de A50. Lees meer: www.destentor.nl1.6681546

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn