Volledig scherm
Natuurmonumenten schiet al 15 jaar geen wild in Deelerwoud © Marc Pluim

Video | Honderd mensen lopen stil protest door Deelerwoud

HOENDERLOO - Ongeveer honderd mensen hebben donderdagmiddag meegelopen met het stil protest tegen het afschieten van damherten in het Deelerwoud.

Het actiecomité ‘Deelerwoud KillingFields’ riep, onder leiding van Partij voor de Dieren raadslid Harry Voss, op om te komen protesteren tegen het besluit van Natuurmonumenten.

In het Deelerwoud krijgen wilde dieren en de natuur sinds 2001 alle ruimte, een groot deel van het natuurgebied is een afschietvrijezone. De populatie damherten blijft echter maar groeien en barst naar eigen zeggen uit de voegen, waardoor er overlast voor terreineigenaren naast het gebied ontstaat. Ook zijn er de laatste jaren meer aanrijdingen met wild. Natuurmonumenten zag geen andere oplossing dan het afschieten van 370 damherten dit jachtseizoen.

Onder de actievoerders die zich donderdagmiddag hebben verzameld bij de ingang van het Deelerwoud, zijn veel leden van de Partij voor de Dieren. Zowel van de Apeldoornse partij, als uit andere delen van het land.

Christine Teunissen, Eerste Kamerlid voor de Partij voor de Dieren sprak de aanwezigen toe. Ook Ex-boswachter Frans Duermeijer en Harry Voss spraken de aanwezigen toe, waaronder ook Jeroen de Koe van Natuurmonumenten.

Nadat de actievoerders hun handtekening schreven op een protestbord, liep de groep een stille protestronde door het Deelerwoud.

De damherten lieten zich donderdagmiddag niet zien.

HOENDERLOO - Ongeveer honderd mensen hebben donderdagmiddag meegelopen met het stil protest tegen het afschieten van damherten in het Deelerwoud.
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Miljoenenproject verbreding A1 (bijna) geruisloos van start. ‘Niet met gele hesjes in de berm’
    PREMIUM

    Miljoenen­pro­ject verbreding A1 (bijna) geruisloos van start. ‘Niet met gele hesjes in de berm’

    Geen grootschalige protesten van omwonenden of natuurorganisaties die de barricade opgingen. Het megaproject rond de verbreding van de A1 gaat volgende maand van start na een (bijna) geruisloze voorbereiding. Met 400 miljoen euro en tien jaar werk één van de grootste en langstlopende infraprojecten van Rijkswaterstaat. ,,Ook wij profiteren van een bredere A1, daarom staan we niet met gele hesjes in de berm”, denkt John Relou van Belangenvereniging Bathmen

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn