Volledig scherm
© Maarten Sprangh

Video | KeoBike: Vanuit de bus op kekke VanMoof verder fietsen

APELDOORN - Syntus heeft donderdagmiddag als eerste regionale vervoerder de KeoBike gepresenteerd. Het gaat om een innovatief deelfietsconcept met in totaal 240 fietsen op 20 locaties. De fietsen worden geplaatst in opvallende carrousels in grote (dorps)kernen op de Veluwe en in Leusden.

De presentatie vond plaats op het Marktplein in Apeldoorn. Conny Bieze, gedupteerde van de provincie Gelderland, verichtte met Prins Pieter-Christiaan van Oranje de officiële openingshandeling. Pieter-Christiaan is voorzitter Raad van Advies Syntus.

Met behulp van een app op hun smartphone leggen reizigers met KeoBike gemakkelijk de 'first and last mile' van hun reis af. KeoBike is tot stand gekomen in samenwerking met de provincie Gelderland. Het gebruik kost 1,50 euro per uur, of 3,- euro voor een dag.

KeoBike maakt gebruik van robuuste design fietsen van VanMoof. Voor het intelligente slot van Mobilock is geen fietssleutel nodig en de carrousels waar de fietsen eenvoudig in worden geparkeerd, zijn een vernieuwing van VeloComfort.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn