Hulpdiensten op de A1 waar bij een verkeersongeval vier mensen om het leven zijn gekomen.
Volledig scherm
Hulpdiensten op de A1 waar bij een verkeersongeval vier mensen om het leven zijn gekomen. © ANP

Vier dodelijke slachtoffers ongeval A1 komen uit Apeldoorn

De identiteit van de vier dodelijke slachtoffers van het ernstige ongeval op de A1 bij Deventer is bekend. Alle vier de mannen komen uit Apeldoorn. Het gaat om een man van 22 jaar oud, twee mannen van 23 jaar oud en een man van 25 jaar. Het is nog niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. 

Het eenzijdige ongeval gebeurde gisterochtend iets voor 06.00 uur op A1 richting Apeldoorn. De auto raakte van de weg en botste vervolgens in de berm op de metalen constructie waar matrixborden aan hangen. Het voertuig vloog vervolgens in brand. Toen de hulpdiensten ter plaatse waren troffen zij de vier slachtoffers aan. 

Voetbalclubs

Twee van de mannen waren lid van de Apeldoornse voetbalclubs Columbia en Turkse Kracht Apeldoorn (TKA). De clubs lieten gisteren weten in rouw gedompeld te zijn nadat spelers Ömer Dogan en Damian Echter maandagochtend overleden bij een ongeval op de A1. Beide mannen waren lid van Columbia, Dogan speelde daarvoor bij TKA. De wedstrijden van beide clubs werden afgelast. 

Onderzoek

Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is nog in volle gang. Vandaag vindt er technisch onderzoek plaats. De politie roept getuigen op die iets hebben gezien om zich te melden. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn