Volledig scherm
De geridderden op een rijtje: Marvano Westrik, de zusjes Sophie en Louise de Gelder en Willem Rietberg (vlnr). © Maarten Sprangh

Vier jonge Apeldoorners ontvangen een lintje

Vier Apeldoorners hebben vanmiddag een jeugdlintje gekregen. Marvano Westrik (7), de zusjes Sophie (11) en Louise (14) de Gelder en Willem Rietberg (16) werden in theater Gigant in het zonnetje gezet, omdat ze afgelopen jaar een bijzondere daad verrichtten.

Die van Marvano was misschien nog wel het meest opvallend. In augustus stuitte hij tijdens het buitenspelen in de struiken aan de Treubstraat in Apeldoorn-Zuid op een vuurwapen. Met het pistool onder zijn shirt, zorgde hij ervoor dat de politie gealarmeerd werd. Met zijn actie haalde het knaapje niet alleen de regionale media. Televisiezender SBS6 besteedde er in Hart van Nederland aandacht aan. 

Oeuvreprijs

De zusjes Van Gelder kregen van locoburgemeester Detlev Cziesso een lintje opgespeld omdat ze met succes meehielpen bij de zoektocht naar een verwarde vrouw. Voor Rietberg was het meer een oeuvreprijs. Hij ontving de onderscheiding omdat-ie zich al drie jaar lang vrijwillig inzet voor de Stichting Paardrijden Gehandicapten.

Volledig scherm
De leden van Circus Apeldoorn luisterden de uitreiking op met diverse acts © Arnoud Heins

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn