Volledig scherm
Schietpartij in Apeldoorn © Luciano de Graaf

Vier mannen opgepakt na schietpartij in Apeldoorn

VideoDe politie heeft vier verdachten opgepakt voor de schietpartij in Apeldoorn afgelopen nacht. Twee van hen zijn gewond geraakt.  

Voorafgaand aan de schietpartij kreeg de politie zondagavond al twee meldingen van een hoog oplopende ruzie in de relationele sfeer. Daarbij zouden twee families betrokken zijn. Agenten zijn aan de deur geweest om de situatie te de-escaleren. Dat leek te lukken.

Gewonde man belt aan bij huis

Later kwamen er meldingen binnen dat er geschoten was. Vanuit een huis aan De Sikkel werd gebeld dat er een gewonde man hulp nodig had. De man had bij een willekeurig huis aangeklopt met de vraag of er een ambulance gebeld kon worden. Deze 27-jarige man werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. In het huis waar hij naar binnen was gelopen werd een vuurwapen gevonden. Omdat het wapen vermoedelijk van de gewonde man was, is hij als verdachte aangehouden.

Op dit beeld is te zien in welke wijk de schietpartij plaatsvond: 

Ziekenhuis

Er kwam even later ook een melding dat een gewonde man zich bij het ziekenhuis in Deventer had gemeld. Agenten gingen erheen. Deze 28-jarige man uit Apeldoorn was vermoedelijk ook betrokken bij het incident en raakte daarbij gewond. Hij werd behandeld door de artsen en vervolgens aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

Twee mannen opgepakt

In De Sikkel werden nog twee verdachten aangehouden: twee mannen van 24 en 26 jaar oud uit Apeldoorn. Ook zij worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. 

Betrokkenen kennen elkaar

Vermoedelijk maakt de schietpartij deel uit van een langer lopend conflict in de relationele sfeer, alle betrokkenen lijken elkaar te kennen. De politie wil verder niets zeggen over het onderzoek, ook niet of de schietpartij van afgelopen nacht verband houdt met de schietpartij van vorige maand in de Gentiaanstraat

Wie heeft er informatie?

Het politieonderzoek is in volle gang. ‘Er heeft zich veel afgespeeld, we proberen zo snel mogelijk een duidelijk beeld te krijgen van de gebeurtenissen.’  Er zijn al getuigen gehoord, maar de politie zoekt er nog meer. Mensen die meer weten kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn