Wesley van Kerkvoorde, monteur bij Volvo Nieuwenhuijse in Apeldoorn is sinds de invoering van de vierdaagse werkweek dit jaar iedere donderdag vrij. Dat scheelt hem wekelijks een retourtje Beverwijk, waar hij samenwoont met zijn vriendin.
Volledig scherm
PREMIUM
Wesley van Kerkvoorde, monteur bij Volvo Nieuwenhuijse in Apeldoorn is sinds de invoering van de vierdaagse werkweek dit jaar iedere donderdag vrij. Dat scheelt hem wekelijks een retourtje Beverwijk, waar hij samenwoont met zijn vriendin. © Rob Voss

Vierdaagse werkweek krijgt steeds meer voet aan de grond. ‘Alleen maar lastig. Dacht ik eerst...’

De vierdaagse werkweek was heel lang een brug te ver voor Jelle Nijman, de 31-jarige technisch directeur van Volvo Nieuwenhuijse in Apeldoorn. ,,Alleen maar lastig. Dacht ik eerst.” Nu is hij door de bocht en zou niet meer anders willen. ,,Het is voor iedereen goed.”

Win-win-win voor klanten, medewerkers en voor de garage, wil hij maar zeggen. Iedereen blij? ,,Ja.” Volvo Nieuwenhuijse telt 140 medewerkers en zeven vestigingen in de regio en is niet de enige die de voordelen van de vierdaagse werkweek ziet en omarmt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn