Volledig scherm
Apeldoorn, De Stichting Gedenkstenen Apeldoorn legt zondag bij zeven adressen in Apeldoorn gedenkstenen ter nagedachtenis aan Joden die tijdens de Holocaust zijn weggevoerd. © Maarten Sprangh © Maarten Sprangh

Vierde serie gedenkstenen bij Joodse Apeldoornse huizen

De werkgroep Gedenkstenen Joods Apeldoorn legt 20 januari opnieuw een serie gedenkstenen op drie Apeldoornse adressen waar vandaan tijdens de Tweede Wereldoorlog Joden zijn weggevoerd. Het is de vierde steenlegging, het afgelopen jaar zijn er op 17 adressen in totaal 52 personen herdacht met gedenkstenen.

Vanuit Apeldoorn zijn er in de oorlog ruim vierhonderd Joden weggevoerd naar vernietigingskampen. Doel van de werkgroep is dan ook om bij de adressen van deze mensen de komende jaren een gedenksteen te leggen. De vierde bijeenkomst wordt op 20 januari 2019 gehouden, waar ook familieleden uit Israël bij aanwezig zijn. Belangstellenden zijn om 13.00 uur welkom in de Anne Frankschool aan de Regentesselaan 34 in Apeldoorn. Van daaruit start een rondgang langs de drie gedenkplekken waar stenen worden gelegd. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn