Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn en Zutphen.
Volledig scherm
Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn en Zutphen. © Gelre ziekenhuizen

Vijf nieuwe coronabesmettingen in Noord- en Oost-Gelderland

VIDEOHet aantal besmettingen in de regio Noord- en Oost-Gelderland is toegenomen met vijf personen, zo meldt GGD Noord- en Oost-Gelderland. In totaal zijn 48 inwoners in deze regio nu besmet met het coronavirus.

Lees alle ontwikkelingen over het coronavirus  in ons liveblog, of lees alles nog eens rustig door in ons dossier.

De nieuwe besmettingen zijn twee inwoners van de gemeente Apeldoorn, een inwoner van de gemeente Harderwijk, een inwoner van de gemeente Heerde en een inwoner van de gemeente Putten.

Toename

Gisteren meldde GGD Noord- en Oost-Gelderland dat het aantal besmette personen was toegenomen met 17 personen, dat was goed voor een recordaantal  nieuwe besmettingen in Noord- en Oost-Gelderland. De toename van afgelopen 24 uur was beduidend minder.

GGD Noord- en Oost-Gelderland meldde gisteren dat het coronavirus voor het eerst in Epe en Putten was opgedoken. Daar zijn vandaag geen nieuwe gemeenten bijgekomen.

Spreiding

Het totaal aantal besmettingen in regio Noord- en Oost-Gelderland ligt nu op 48.  Het gaat om tien personen personen uit  Apeldoorn, twee uit Bronckhorst, één uit Elburg, drie uit Epe, negen uit Ermelo, vijf uit Harderwijk, vijf uit Heerde, vijf uit Nunspeet, twee uit Oldebroek, twee uit Putten, twee uit Voorst, één uit Montferland en één uit Oude IJsselstreek.

In totaal zijn er nu 1413 personen positief getest op corona. Sinds gisteren zijn 4 patiënten overleden aan COVID-19. Daarmee staat het aantal sterfgevallen op 24.

Bekijk hier al onze video’s over het coronavirus.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn