De locatie van vleesverwerker Vion in Groenlo, die vorige week is gesloten vanwege de corona-uitbraak.
Volledig scherm
PREMIUM
De locatie van vleesverwerker Vion in Groenlo, die vorige week is gesloten vanwege de corona-uitbraak. © David van Haren

Vion: alle medewerkers van Nederlandse slachthuizen testen op corona

Vleesverwerker Vion wil dat de GGD alle medewerkers van het bedrijf meermalen preventief op corona gaat testen. De Vion-vestiging in Groenlo is onlangs gesloten nadat 147 van de 657 medewerkers positief bleken, zonder dat zij klachten hadden. Vion neemt daarnaast aanvullende maatregelen zoals onderzoek naar de woonsituatie, grotere bussen en ruimere werktijden. 

 1. Wandelmissie Willemijn volbracht: Komst handicapvriendelijke speeltuin in Apeldoorn stuk dichterbij
  PREMIUM

  Wandelmis­sie Willemijn volbracht: Komst handicap­vrien­de­lij­ke speeltuin in Apeldoorn stuk dichterbij

  De vurige wens van Willemijn van de Zedde uit Apeldoorn voor een handicapvriendelijke speeltuin is een stuk dichterbij. Haar crowdfundingsactie via Voor Apeldoorn leverde beduidend meer geld op dan haar streefbedrag. De teller is geëindigd op 10.428 euro terwijl ze mikte op 5000 euro. Opgetogen: ,,Het is niet meer de vraag óf het er komt, maar wanneer het er komt.”
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn