Lewaa Alnassani in gesprek met medebewoners, achter hem het opvangcomplex. Kantoorruimtes die misschien al te verouderd zijn om in te werken, laat staan geschikt om lange tijd in te wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lewaa Alnassani in gesprek met medebewoners, achter hem het opvangcomplex. Kantoorruimtes die misschien al te verouderd zijn om in te werken, laat staan geschikt om lange tijd in te wonen. © Rob Voss

Vluchtelingen sturen brandbrief over opvang in Apeldoorn: koud, benauwd en vies

Op winterse dagen is het koud omdat de verwarming het niet trekt, op andere momenten juist benauwd omdat ramen niet open kunnen. De wc is vies, het bestaan geestdodend. Zo’n 200 bewoners van de tijdelijke asielopvang in Apeldoorn hebben een brandbrief geschreven. Vluchtelingenwerk onderschrijft hun klachten: de opvang is ‘nauwelijks geschikt voor bewoning’.

  1. Was slachterij Ekro slachtoffer terrorisme? BoerBurgerBeweging wil uitleg Grapperhaus na actie in Apeldoorn
    PREMIUM

    Was slachterij Ekro slachtof­fer terrorisme? BoerBurger­Be­we­ging wil uitleg Grapper­haus na actie in Apeldoorn

    Was het terrorisme, waarvan de Apeldoornse slachterij Ekro enkele weken geleden het slachtoffer werd? Daarover wil de BoerBurgerBeweging een uitspraak van minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Kamerlid Caroline van der Plas roept hem via schriftelijke vragen op om opheldering te geven over de bezetting van het bedrijf door 84 Franse dierenactivisten.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn