Fred de Graaf: ,,De klap van de auto. Die zie ik voor me alsof het gisteren gebeurde. Het moment dat er even door me heen schoot, is er misschien een tribune ingestort?”
Volledig scherm
PREMIUM
Fred de Graaf: ,,De klap van de auto. Die zie ik voor me alsof het gisteren gebeurde. Het moment dat er even door me heen schoot, is er misschien een tribune ingestort?” © Rob Voss

Voor burgemeester De Graaf sluit het boek van drama Apeldoorn nooit: ‘Elke seconde op mijn netvlies gebrand’

Noem Fred de Graaf en iedereen weet: hij was burgemeester van Apeldoorn en gastheer van de koninklijke familie toen Karst Tates zijn aanslag pleegde. ,,Elke seconde van de aanslag is op mijn netvlies gebrand.’’

Juist in deze periode komen de beelden van de aanslag bij voormalig burgemeester Fred de Graaf (69) boven. Begrijpelijk, al is hij nu wel opgelucht dat Koningsdag met de komst van koning Willem-Alexander niet meer op 30 april valt, maar op 27 april. ,,Daarmee is het feest van de datum 30 april losgekoppeld. Het bleef de eerste jaren na de aanslag toch een beetje dubbel, feest vieren op die datum, terwijl er zoiets vreselijks was gebeurd.”

  1. Zoontje (7) worstelt met coronavirus, dus komt kinderboekenschrijver uit Apeldoorn met een verhelderend boekje
    PREMIUM

    Zoontje (7) worstelt met coronavi­rus, dus komt kinderboe­ken­schrij­ver uit Apeldoorn met een verhelde­rend boekje

    Hij heeft zelf een zoontje van zeven jaar. Kinderboekenschrijver Steve L’Homme uit Apeldoorn ziet met eigen ogen hoe zijn kind worstelt met het feit dat hij niet naar school kan. ,,Hij kan het maar moeilijk begrijpen.” Dus, dacht Steve, dan schrijf ik er een boekje over. ,,Als handvat voor ouders en hun kinderen om het gesprek aan te gaan over het coronavirus.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn