Volledig scherm
Schilderij gemaakt door Beatrix, het kleine schilderijtje met de bloemen ging voor 1100 euro weg. © Rob Voss

Voor een echte Beatrix tast je in de buidel

Wat is zo'n Beatrix nou eigenlijk waard? Tijdens de kijkdagen voor de Kroonveiling in Apeldoorn kunnen de belangstellenden zich niet voorstellen dat haar stilleven - een fles met bloemen - echt veel gaat opbrengen. Als veilingmeester Michiel van Heesch het olieverfschilderij gistermiddag afhamert voor elfhonderd euro gaat er dan ook gegons door hotel de Keizerskroon.

Kunsthandelaar Arnold Wegh heeft een uurtje voor de veiling alle stukken bekeken en ook het stilleven van 'B. Oranje'.  Als gerenommeerd in- en verkoper  probeerde hij in het tv-programma Van onschatbare waarde al eens een kindertekening van de prinses te verwerven. Hij doet in Apeldoorn een nieuwe poging. ,,Wat dit schilderij waard is? Zonder signatuur op grond van de schilderkwaliteiten een paar honderd euro, is mijn oordeel als expert. Ik heb toch mee geboden tot duizend euro, want voor een schilderij van onze voormalige koningin hebben mensen meer over.'' 

Totale opbrengst van de Kroonveiling: circa dertig mille, waarvan eenderde voor het goede doel.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn