Een jongen steekt vuurwerk af op straat.
Volledig scherm
PREMIUM
Een jongen steekt vuurwerk af op straat. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Voor ‘oudste’ vuurwerkverkoper van Apeldoorn is de lol eraf: ‘Zoveel veranderd, voor ons is het klaar’

Vuurwerkverbod‘Beste trouwe klant, het oudste verkooppunt van Apeldoorn stopt ermee.’ Zo begint de familie Niessink uit Wenum Wiesel een bericht op Facebook waarin ze het einde van ruim zestig jaar vuurwerkverkoop aan de Oude Zwolseweg aankondigt. Voor de familie is de lol eraf nu Apeldoorners geen vuurwerk meer mogen afsteken.

5 reacties

 • K Plop

  1 jaar geleden
  Een gezamelijk feest?, ik heb hem nog geen plan voor dit jaar zien maken. Daar zijn deze mensjes goed in, iets veranderen maar geen alternatief bieden , maar wel schreeuwen over alternatieven om de verandering door te voeren. Over veilig gesproken, gezamelijk feest? centraal of wijk... mensen met drank achter het stuur, meer illegaal vuurwerk enzv. Succes Apeldoorn, veel sterkte daar.
 • Jellema

  1 jaar geleden
  De gemeente moet de bestaande verkopers natuurlijk goed compenseren, dat hoort bij zo'n besluit. Maar voor de rest: super dat er nu een (kleine) kans is dat we tussen november en maart niet door een soort oorlogsgebied moeten wandelen en fietsen. Hopelijk stelt de handhaving iets voor (maar ik vermoed van niet).
 • WG Jansen

  1 jaar geleden
  Alles kapot reguleren, daar is de overheid goed in. Alternatieven als wijkverenigingen die dit moeten organiseren? Laat me niet lachen. Ook die zijn weggesaneerd door zgn. "Burgerparticipatie" wat geen kans van slagen heeft.
 • Ronald Wintjens

  1 jaar geleden
  Apeldoorn en wie volgt?
 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Bij de volgende Gemeenteraadsverkiezingen maar goed kijken welke partij ons deze geweldige traditie weer gunt.