Het gemeentehuis van Apeldoorn met de regenboogkleuren ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis van Apeldoorn met de regenboogkleuren ter illustratie. © Maarten Sprangh/bewerking de Stentor

Voorrang voor LHBTIQ+’ers bij gemeente Apeldoorn: Mag dat wel? En: hoe werkt dat?

VideoDe gemeente Apeldoorn wil een inclusieve gemeente zijn. Ze kijkt daarom kritisch naar de samenstelling van alle ambtenarenteams. Daarbij hebben bepaalde achtergestelde sollicitanten, zoals LHBTIQ+’ers, bij gelijke geschiktheid een streepje voor. Mag dat eigenlijk wel?

6 reacties

 • Cora Kersten

  7 dagen geleden
  Pieter en Arjan HELEMAAL WAAR! We moeten eens ophouden met dat geleuter. Ieder mens doet er toe en juist door al die discussies wordt het probleem alleen maar groter. RESPECTEER IEDER MENS ZOALS HIJ OF ZIJ IS!!!!
 • Arjan vanvan van Erven

  7 dagen geleden
  Een blanke gezonde hetero man zonder handicap is straks niet meer welkom? Waarom moeten we onderscheid maken. Iedereen doet er toe. En er zullen altijd mensen zich benadeeld voelen. We moeten Iedereen een kans geven, stop met symptomen zoeken waardoor mensen opeens anders zijn. Vroeger was een man die op mannen viel gewoon een man. Nu is het een LHBTIQ die apart behandeld moet worden. Hiermee creër je juist onderscheid ipv gelijkheid. Stop met stempelen. Iedereen is gelijk.
 • N. Leusink

  7 dagen geleden
  Als je een inclusieve gemeente wil zijn dan moet je zorgen dat je fatsoenlijke burgers aan neemt en geen tuig dat schijt heeft aan haar burgers.
 • Marcel Bekhof

  7 dagen geleden
  Ik ben een ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ'er heb ik nu een mooie baan bij de gemeente Apeldoorn te pakken? oftewel hoe ver kun je gaan in de politieke correctheid!
 • Bram Verhulst

  7 dagen geleden
  Kzal maar ff niks zeggen....pfff
 1. ‘Laat die bonnen maar komen!’ Oproep om massaal Kroondomein in te gaan, ondanks verbod van koning
  PREMIUM

  ‘Laat die bonnen maar komen!’ Oproep om massaal Kroondo­mein in te gaan, ondanks verbod van koning

  Het afsluiten van Kroondomein Het Loo door koning Willem-Alexander moet massaal worden genegeerd. Die oproep doet Harry Voss, die zich als bestuurslid van Faunabescherming jarenlang verzette tegen het jaarlijkse toegangsverbod omwille van koninklijke jachtpartijen. De Vereniging Republiek wil een proces uitlokken door het verbod te negeren, dat vanaf morgen drie maanden geldt.
 2. Lezers over voorrang LHBTIQ+’ers en immigranten bij vacatures gemeente Apeldoorn: ‘Discriminatie!’
  Lezersreacties

  Lezers over voorrang LHBTIQ+’ers en immigran­ten bij vacatures gemeente Apeldoorn: ‘Discrimi­na­tie!’

  Of lezers van de Stentor ook vinden dat lesbiennes, transgenders, mensen met een beperking of niet-westerse immigranten een streepje voor verdienen bij sollicitaties? Niet echt, als we afgaan op reacties van onze lezers op dit voornemen van de gemeente Apeldoorn. De stroom aan cynische Facebookreacties op dit nieuws wordt zelden onderbroken door een goedkeuring. Algehele teneur: diepe verontwaardiging.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn