Vrees voor escalatie boerenprotest na schietincident in Heerenveen: ‘Nu gaan we helemaal door’

Met videoOnder boeren is met verbijstering gereageerd op het schietincident bij een protestactie in Friesland. Hierbij schoot een agent gericht op een trekker waarin een 16-jarige jongen zat. Protestboeren bereiden zich voor op een ‘passende’ reactie, maar er klinken ook geluiden om te de-escaleren. ,,Ga geen geweld met geweld vergelden.’’

21 reacties

 • jan lenters

  1 maand geleden
  Total anarchy!!! Love IT!!!
 • D Dijkhof

  1 maand geleden
  @lentekind, Ik zou me eerder druk maken om de moeders van onze politici en ambtenaren die hun kinderen niet goed hebben opgevoed. Als u het nieuws heeft gevolgd dan is poging tot doodslag alweer van de baan. Ik mag hopen dat u geen kinderen heeft.
 • Hans van Dijk

  1 maand geleden
  Eens met Lorezo Smening, Dit kan niet. Dit gaat te ver. Politie word direct bedreigd, dan mogen ze hun wapen gericht gebruiken. Werkt dat niet, dan het leger inzetten! Het is niet anders. De boeren die te ver gaan.(meest jonge geradicaliseerde), vragen er zelf om.
 • D Dijkhof

  1 maand geleden
  @ramon Zoals het er nu uitziet was alleen het bewapenen van die agent niet verantwoord.
 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  Weet het OM wel waar ze mee bezig zijn, eerst lopen te schreeuwen dat er sprake is van doodslag en binnen 24 uur worden ze weer naar huis gestuurd.
 1. Na auto-ongeluk gooide sportfotograaf Ronald uit Harderwijk het roer om: ‘Tot januari zit ik al vol!’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na au­to-ongeluk gooide sportfoto­graaf Ronald uit Harderwijk het roer om: ‘Tot januari zit ik al vol!’

  Ronald Bonestroo (44) gooide een paar jaar geleden het roer volledig om. De sportfotograaf uit Harderwijk kreeg een auto-ongeluk, kampt sindsdien met whiplashachtige klachten en twijfelde - zeker door de coronapandemie - over zijn toekomst. Nu is hij visgids en leert hij wie het ook wil de fijne kneepjes van het roofvissen bij. We gaan met hem het water op.

Apeldoorn