Volledig scherm
foto ter illustratie © ANP

Vriendelijker ingreep in Gelre bij prostaatproblemen

Een nieuwe behandeling van prostaatklachten bij Gelre ziekenhuizen is veel minder belastend dan bestaande operaties. Dat stelt het ziekenhuis met vestigingen in Apeldoorn en Zutphen.

Gelre gebruikt sinds kort de zogenoemde urolift-techniek. 'Via de plasbuis worden kleine implantaten permanent aangebracht, die de vergrote prostaat opzij trekken', beschrijft het ziekenhuis in een toelichting. 'Hierdoor wordt de doorgang in de plasbuis vergroot en wordt het plassen weer makkelijk gemaakt.' Volgens Gelre gaat het om een effectieve methode die het krijgen van een erectie en zaadlozing niet vermindert. Het is een behandeling die niet alle ziekenhuizen toepassen.

Plassen

Prostaatklachten zijn een veelvoorkomend probleem bij 50-plussers. Als de prostaat opzwelt wordt de plasbuis nauwer. Daardoor kunnen mannen problemen hebben bij het plassen.

De winst ten opzichte van andere ingrepen rond de prostaat, is dat er hierbij niet gesneden hoeft te worden en er geen weefsel weggehaald hoeft te worden. Het plaatsen van de implantaten kan zelfs met een dagopname. Volgens een uroloog van Gelre heeft de patiënt nauwelijks bloedverlies en zijn de resultaten ,,heel goed''.
De ingreep is alleen van toepassing op goedaardige prostaatvergrotingen.

  1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
    PREMIUM

    Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

    Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn