Hulpdiensten aan het werk bij het ongeluk op de A1 bij Barneveld.
Volledig scherm
Hulpdiensten aan het werk bij het ongeluk op de A1 bij Barneveld. © Persbureau Heitink

Vrouw gewond na groot ongeluk op A1 bij Apeldoorn: weg weer vrij na gigantische file

UpdateOp de A1 in de richting van Apeldoorn is vanmiddag een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Een vrouw raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. Door het ongeval ontstond een gigantische file die opliep tot meer dan twee uur.

Het ongeluk gebeurde rond 16:00 uur bij Terschuur in de gemeente Barneveld op de uitvoegstrook naar de A30 van Amersfoort richting Apeldoorn. Een busje van een klusbedrijf botste op andere voertuigen. Hoe dit kon gebeuren, is niet bekend. Ambulancepersoneel heeft de betrokkenen bij het ongeluk gecontroleerd. In ieder geval één vrouw moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Hoe ernstig haar verwondingen zijn, is onduidelijk. De betrokken voertuigen raakten beschadigd. 

Omrijden

Na het ongeluk werden twee rijstroken afgesloten. Hierdoor ontstond een gigantische file die op het hoogtepunt zorgde voor twee uur vertraging over een lengte van 14 kilometer. Ook in tegengestelde richting, van Apeldoorn naar Amsterdam, ontstond een file. Verkeer dat naar Apeldoorn wilde gaan, werd geadviseerd om te rijden. Iets na 17:00 uur werd de A1 weer volledig vrijgegeven, waarna de file snel afnam. 

  1. Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

    Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

    Ben je een man en werk je in de coronazorg? Dan krijg je het net als al je zorgcollega's momenteel flink voor de kiezen. En juist mannen, weet Jaap Herforth (52) uit Apeldoorn, durven hun emoties en hun onzekerheden in bijzijn van vrouwen minder goed te tonen. ,,Ik kan me voorstellen dat het óók voor mannen in deze tijd soms wat teveel wordt. Het is fijn als ze hun hart kunnen luchten. Daarom begin ik met een digitaal café voor mannen in de coronazorg".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn