Dankzij een versoepeling van de wet heb je geen deskundigenverklaring meer nodig om je geslacht in het paspoort aan te passen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij een versoepeling van de wet heb je geen deskundigenverklaring meer nodig om je geslacht in het paspoort aan te passen. © Job van der Molen

‘Vrouwen worden aangerand door mannen, niet door transvrouwen met piemels’

Waarom roept een artikel over een non-binair persoon die een X in hun paspoort wil zoveel reacties van lezers op? In de week van 22 februari behandelt de Tweede Kamer de versoepeling van de Transgenderwet die dat makkelijk maakt. Verslaggever Phaedra Werkhoven vraagt zich af wat daar het probleem van zou zijn.

24 reacties

 • Ruben Proost

  3 maanden geleden
  Van mij mag het geslacht uit het paspoort. Laten we elkaar als mensen zien en wat er in je broek zit doet er alleen voor je partner en jezelf wat toe.
 • Yvonne Veld

  3 maanden geleden
  Ben je een vrouw, man of voel je je een man, vrouw, geen van allen of beiden, o.i.d. Een transvrouw met een piemel of -man met vagina met of zonder borsten is voor mij nog steeds geen vrouw of man maar iemand met manlijke of vrouwlijke lichaamskenmerken die zich vrouw of man voelt en zich zo probeert te gedragen. Dat je je voelt als iets wil nog niet zeggen dat je het ook bent. In de kleedkamer, toilet, o.i.d. hoeft dan ook geen persoon met een piemel te lopen hoe fijn iemand als mens ook is
 • HA Klomp

  3 maanden geleden
  Meneer of mevrouw Haak, u zegt het précies goed: 0,5%. Voor 0,5% moet de rest deze onzin begrijpen, omarmen en er volledig in meegaan want oh, oh, oh, als je zegt dat dit hele gedoe maar onzin vind krijg je bakken stront over je heen! Of zijn dat de wannebee’s die ook hier aandacht kunnen trekken?
 • T blankhorst

  3 maanden geleden
  Heb een beetje moeite met wetenschappelijke "waarheden" Denk aan artikel over wolven met "wetenschappelijke waarheden" die al gauw onderuit werden gehaald. Ik bedoel te zeggen: wat is tegenwoordig nog waarheid?
 • L. Haak

  3 maanden geleden
  @erik Bartjens. Als je wetenschap wil citeren, doe het dan goed. Er zijn 70+ intersekse (DSD) condities bekend, o.a. X0, XXY, XXXXY, XX/XY mosaic, Androgen Ongevoeligheidsyndroom etc. Totaal treft dit 0,5% van de bevolking. Er is dus meer dan XX en XY. Daar houdt het niet op.

Apeldoorn