Een bord dat een vrijwillig vuurwerkvrije zone aanduidt. In zo'n zone geldt een vuurwerkverbod.
Volledig scherm
Een bord dat een vrijwillig vuurwerkvrije zone aanduidt. In zo'n zone geldt een vuurwerkverbod. © ANP

Vuurwerkvrije zones worden al dit jaar mogelijk in Apeldoorn

Hoewel de gemeenteraad nog tot invoering moet besluiten, neemt de gemeente Apeldoorn maatregelen om het invoeren van vuurwerkvrije zones nog dit jaar mogelijk te kunnen maken. Dat beloofde wethouder Jeroen Joon gisteravond aan de gemeenteraad.

De raad eiste garanties dat invoering niet tot de jaarwisseling van 2020 en 2021 wordt vertraagd, doordat de algemene plaatselijke verordening het niet eerder toelaat. Dat probleem wordt getackeld, beloofde Joon.

Dialoog

Locaties waar de zones eventueel komen, noemt het college van B en W nog niet. Voorstellen daartoe worden pas gedaan als de gemeenteraad daar om vraagt. Volgende week donderdag houdt die tijdens de politieke markt een ‘dialoog’ met de samenleving over dit onderwerp.

Mij is niets gevraagd

Zeventig procent van de bevolking gaf in een onderzoek van de gemeente aan voor vuurwerkvrije zones te zijn, maar op de Facebookpagina van de Stentor reageerden veel mensen verbolgen: ‘Mij is niets gevraagd’. Daarop besloot de gemeente de bevolking alsnog bij de discussie te betrekken.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn