Volledig scherm
PREMIUM
Problemen bij het leerlingenvervoer van PlusOV. Chanu wordt opgehaald door zijn vader Gerjo van der Meulen van de Daniël de Brouwer school © Kevin Hagens

Waarom het leerlingenvervoer in Zeeland wel werkt en bij PlusOV niet

Voor 1 november besluiten de deelnemende gemeenten definitief hoe ze het doelgroepenvervoer in een deel van Oost-Nederland gaan regelen. Hoe het zo mis kon gaan met PlusOV. En waarom lukt het in Zeeland wél?

Kwetsbare kinderen die uren wachten op een taxi, ouderen die niet worden opgehaald, gefrustreerde chauffeurs, torenhoge kostenoverschrijdingen, taxibedrijven, bestuurders en politici die rollebollend over straat gaan; op de regionale vervoerscentrale PlusOV rust geen zegen. Maar het kan ook anders, zo blijkt in Zeeland.

  1. Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukkige combi: 'We halen 'm weg’
    PREMIUM
    video

    Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukki­ge combi: 'We halen 'm weg’

    Een jagershut op nog geen 250 meter afstand van ecoduct Kootwijkerzand over de A1, wekt wrevel bij de Faunabescherming. Op de plek waar herten, zwijnen en ander wild een weg door het bos zoeken naar de veilige oversteek over de A1, doemt op een heuveltje een jagershut op. ,,Ontzettend gemeen’’, vindt Harry Voss van de Faunabescherming. Volgens Staatsbosbeheer is de jagershut nooit gebruikt. Om misverstanden te voorkomen gaat Staatsbosbeheer de hut nu wel weghalen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn