Schokkende beelden uit slachthuis Gosschalk in Epe
Volledig scherm
PREMIUM
Schokkende beelden uit slachthuis Gosschalk in Epe © Videostill

Waarom we dierenmishandeling niet langer pikken: ‘Wie in de fout gaat, krijgt de volle laag’

Er wordt ongekend fel gereageerd op de mishandeling van dieren bij slachterij Gosschalk in Epe. De Tweede Kamer eist sluiting en grote afnemers zoals McDonald’s en supermarktketen Boni zeggen de samenwerking met Gosschalk op. Waarom pikt de samenleving dit gedrag niet meer?

 1. KAART | Piek in aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Piek in aantal nieuwe coronabe­smet­tin­gen in Oost-Nederland

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen 24 uur weer fors toegenomen. In brandhaard Staphorst zijn 54 positieve tests gemeld, 17 meer dan gisteren. De gemeente is hiermee weer op het niveau van de voorgaande dagen. De stijgende lijn in het aantal nieuwe besmettingen werd eind september al in Staphorst ingezet. Ook in Zwartewaterland, Rijssen-Holten, Lelystad en Nunspeet is een flinke toename te zien.
 2. Amadi (10) uit Apeldoorn kreeg botkanker, maar zit nu mét prothese als superheld bij een Happy Meal
  PREMIUM
  VIDEO

  Amadi (10) uit Apeldoorn kreeg botkanker, maar zit nu mét prothese als superheld bij een Happy Meal

  Ze dachten eerst dat hij groeipijn had, maar in werkelijkheid had de nu 10-jarige Amadi uit Apeldoorn botkanker. Door de ziekte moest zijn linkerbeen geamputeerd worden. In een nieuwe campagne van McDonald’s is een superheld van Amadi gemaakt, die de komende maand bij een Happy Meal zit. Van rapper Snelle kreeg Amadi zaterdag de eerste, levensgrote versie van het poppetje.
 3. LIVE | Activia uit het niets op gelijke hoogte, Robur en Groen Wit’62 nemen de leiding en AZC leidt bij Colmschate’33
  Liveblog

  LIVE | Activia uit het niets op gelijke hoogte, Robur en Groen Wit’62 nemen de leiding en AZC leidt bij Colmschate’33

  Na een enerverende zaterdag, met onder meer de Sallandse derby en de burenruzie in Hattem, zullen ook de zondagclubs er een mooie speeldag van willen maken. Hoofdklasser Alcides raakte in de afgelopen weken weer op stoom en hoopt de stijgende lijn vanmiddag door te kunnen trekken in de beker. In Apeldoorn staat de ontmoeting tussen Robur et Velocitas en Albatross op het programma, terwijl Activia tegen Sc. Overwetering de eerste overwinning van het seizoen in de wacht hoopt te slepen. Ook Groen Wit’62 en Colmschate’33 komen in actie. Kortom, ga er maar weer goed voor zitten!

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn